Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се сменя ксенонова крушка (newbie)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се сменя ксенонова крушка (newbie)

Първо: Купих си алфа 166 преди около 1 седмица. Много съм доволен!!! 2002-края... 2,4 jtd 150 кс. с фабричен ксенон.
    Второ (и проблемно): единия фар свети жълто и слабо. Казаха ми че е заминала крушката. Казват ми да си взема 2 нови за да светят еднакво. Купувам, от Росен, в Редута, (Luxima) 5000к 2 бр. по 50 лв., но той няма време да ги смени. Решавам, че мога и сам, но... нъцки. Отварям капака, махам пластмасите и ... не мога да видя къде е кутията с крушките....Някой да ми даде някоя насока? Или упътване от интернет... не знам къде да търся, а ме е доста срам че 2 крушки не мога да сменя...

btw: първи пост!
    Alfa Romeo 166 2,4jtd, 150ps, 2002
    In da club... Finally!

аууу
    ти с фабричен ли си...
    аууу не са тези крушки за теб дето съм ти дал.

сигурен ли си че си с фабричен?
    ако е така трябва да смениме ламБите
    не са тея в теб
    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
      аууу
      ти с фабричен ли си...
      аууу не са тези крушки за теб дето съм ти дал.

сигурен ли си че си с фабричен?
      ако е така трябва да смениме ламБите
      не са тея в теб
      Че ти дърпаме ушите !!!
      Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от leffkocit Покажи съобщение
        Първо: Купих си алфа 166 преди около 1 седмица. Много съм доволен!!! 2002-края... 2,4 jtd 150 кс. с фабричен ксенон.
        Второ (и проблемно): единия фар свети жълто и слабо. Казаха ми че е заминала крушката. Казват ми да си взема 2 нови за да светят еднакво. Купувам, от Росен, в Редута, (Luxima) 5000к 2 бр. по 50 лв., но той няма време да ги смени. Решавам, че мога и сам, но... нъцки. Отварям капака, махам пластмасите и ... не мога да видя къде е кутията с крушките....Някой да ми даде някоя насока? Или упътване от интернет... не знам къде да търся, а ме е доста срам че 2 крушки не мога да сменя...

btw: първи пост!
        И при мен е същото положение с фабричния ксенон, само дето моя по-тъмния и гасне освен това. Доста се чесах по врата как да го разглобя и за сега се отказах . Някой ако може да обясни ще бъдем и двамата благодарни значи
        166, 2.4 JTD'00

Comment

егати куриозната ситуация...
          ами кажи кога ти е удобно да мина пак, но поне за 5 мин... За да видим как точно стоят нещата... и да сменим крушките с подходящи... Мога да мина утре към обяд (покрай обедната почивка) ако ти е удобно.
          In da club... Finally!

Comment

Сваляш предната броня, след това фара и си ти.
            Може и без ама е една

Comment

Първоначално публикувано от umax Покажи съобщение
              Сваляш предната броня, след това фара и си ти.
              Може и без ама е една
              Нали .. Аз помна на Пламен като гледахме за габарита какво беше , а за крушката не видях пролука даже
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
              Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Аз мога да ги сменя вече без да се маха бронята
                безплатни обяви
                Моята 166

Comment

егати куриозната ситуация...
                  ами кажи кога ти е удобно да мина пак, но поне за 5 мин... За да видим как точно стоят нещата... и да сменим крушките с подходящи... Мога да мина утре към обяд (покрай обедната почивка) ако ти е удобно.
                  ела по обед
                  Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщение
                    Аз мога да ги сменя вече без да се маха бронята
                    Дай някакъв жокер на нас нуждаещите се
                    166, 2.4 JTD'00

Comment

Не е кой знае колко сложно но трябват нерви. След махане на баластите настрани се отвиват болченцата на кутииките. Всичко това много внимателно. След като махнете кутийките се открива и самата крушка. Процедурата е повече за гинеколог но другата алтернатива е махането на бронята така че...
                      безплатни обяви
                      Моята 166

Comment

леле мале...
                        тези фарове (фабричните ксенони) са... нямам думи.... хамалогия.... абсолютна!
                        трябваше да се свали бронята, която е захваната с 150000000 болтчета и винтчета... ужас! то бяха решетки, броня, докато се стигне до свалянето на фара... самите крушки също не се свалят лесно... направо МЪКА!
                        Кое е лошото? Че проблема не е бил в крушката... И с новите едната свети по-слабо... явно проблема е в баластите... май така се казваха..
                        Въпроса е от какво да направя като са фабричните? дали да не сменя напрво цялата система?

бтв: Утре ще има ли среща на Ал.Невски? Да се запознаем...
                        In da club... Finally!

Comment

май и за баласти ще минеш
                          и без това си я разглобил и ще ти е по лесно с монтажа
                          Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

колеги D2S са крушките аз съм сменял но ефекта е нулев,ако се смени на H7 или H1, как смятате по добре ли ще е?
                            Alfa 166 2.4JTD 136hp

Comment

...Утре ще има ли среща на Ал.Невски? Да се запознаем...
                              По-добре следи тази тема:

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...556#post584556
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                              X